26 de desembre del 2008

L'Era de la Sal


Gira la roda, com atzar, destí i vida. Gira la roda, i de dins la fosca, s’erigeix una veu. De dona. És la veu de la història, el fil que teixeix la nostra mitologia i el nostre ésser. És la portadora del que ocorre dins la fosca. Ens anuncia un mal que ve d’antic, col·lectiu i profund.

Seguirem la roda, i la veu anònima esdevindrà rostre. Perquè és en cada una de nosaltres, individualment, on es manifesta aquest mal col·lectiu. I corcarà la pell de l’ànima, i la carn. Però cal morir dignes, perquè és de davall el glaç, d’on neix el verd. És el darrer crit de dignitat el que sembra la llavor que farà néixer, enllà del temps, l’esperança.

La roda segueix girant, envant en la història...

Assumim, individualment i col·lectiva, qui volem ser. I ens feim conscients d’on venim a la vegada que entenem que només podem anar i arribar a ser, a partir de l’assumpció d’una postura de lluita, que comença en el punt mateix de voler créixer lliures.

Sabem que la roda ens ha deixat veure el camí enterra i damunt el gel. I malgrat no hi hagués llum, n’hem pogut així seguir el rastre a les palpentes. Sabem però, que aquesta història és cíclica, i que la roda no té principi ni final. Que la ferida hi és, la sal ens ho recorda. La mateixa sal que rovella les cadenes que podem rompre. La roda seguirà girant, sempre. El final, com el futur, no existeix. Tan sols tenim una certesa: que nostra és la tria i la voluntat de ser.

...I és per això que ens trobam al bell mig de l’Era de la Sal.



http://www.lombra.net/



3 comentaris:

Vela ha dit...

Una prosa perfecte, carregada de poesia i ben real: la història es repeteix una vegada i una altra, i una altra... I sempre, fins que algú o alguna cosa faci trencar el cicle que la fa repetir... una dona? Tant de bo!

El que no entenc és la relació del text amb la plana web: hi he entrat i, una de dues: o el que s'hi relaciona no és accessible per a les persones cegues, o no hi sé veure la relació.

Bon any nou!!!

wendi ha dit...

Segueix la psita que deixen en Hansel i na Gretel... i a poc a poc aniràs deixant el bosc enrera i hi veuràs clar! O segona opció: torna a mirar i cerca bé, que la resposta, hi és.

Molts d'anys!

I gràcies!!!

Vela ha dit...

Wendi, em sembla que no havia rigut mai tant com avui!!!! Ho tenia davant dels nassos en un simple enllaç que no vaig obrir!

Només unapregunta: amb el text, s'hi pot veure algun vídeo? és que m'he quedat sense el programa que permet veure'ls i, si n'hi ha cap, aquest trasto d'ordinador no m'ho diu, només és curiositat per saber si em perdo res.

Estem en contacte!!!